De beste gadgets voor een veilig huis

Comfort en gezelligheid zijn niet de enige belangrijke zaken voor thuis. Het is natuurlijk om van belang dat jij en je gezin zich veilig voelen. Gelukkig zijn er anno 2023 meer dan genoeg mogelijkheden om je huis te beveiligen, veiligheid staat tenslotte voorop. In dit blog lees je waar je zoal aan moet denken als je je huis wilt beveiligen.

Hang een slimme camera op

Een camera bij je voordeur is een handige manier om beweging te detecteren. Dit kan zowel met een camera bij de deur, maar ook bij een groot raam of bij de achterkant van je huis bij het tuinhek. Een camera is mooi te combineren met een deurslot. Een elektronische slot is wellicht aan de prijs, maar het zorgt wel voor een extra gevoel van veiligheid. Van een afstand doe je de deur op slot met behulp van een app. Eventueel doe je deze ook van een afstand open zodat bekenden naar binnen kunnen.

Kies voor een moderne deurbel

Ondanks dat inbrekers niet de meest slimme mensen zijn, ze breken immers bij iemand in, zijn ze slim genoeg om te bedenken dat ze eerst aan moeten bellen om erachter te komen of er iemand thuis is. Wanneer er niemand open doet weten ze dat er niemand is en dat ze alle tijd van de wereld hebben. Dit is te voorkomen met een moderne deurbel. Met een moderne deurbel heb je de mogelijkheid om zelf het geluid in te stellen. Kies bijvoorbeeld voor een blaffende hond om inbrekers de indruk te geven dat er een grote waakhond binnen is. Een deurbel gecombineerd met een camera is ook een goed idee. Zo zie je direct wie er voor de deur staat.

Vergeet de rookmelder niet

Een rookmelder is een belangrijke gadget. Er zijn meerdere melder waar je uit kan kiezen. Er zijn melders die alleen gaan piepen wanneer er een rookontwikkeling ontstaat, maar ook exemplaren die tegen je praten of een signaal naar je telefoon sturen. Zo weet je, ook wanneer je niet thuis bent, dat er rookontwikkeling in je huis is. Je hebt dan direct de mogelijkheid om er iets aan te doen en hulp in te schakelen.

Denk ook aan een watermelder

Een rookmelder is algemeen bekend. Maar ken je ook een watermelder? Deze gadget detecteert water en mogelijke lekplekken. Vochtkringen in je meubels, vochtvlekken in je plafond en een opbollend laminaat, al deze problemen worden met een goed werkende watermelder voorkomen. Dit scheelt ten eerste gedoe, en ten tweede vooral een boel geld.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.