Leuke gadgets voor in de keuken

Voor een liefhebber van lekker eten en uitgebreid kokkerellen, zoals jij,  is de keuken de place to be. Uren in de keuken staan om de lekkerste gerechten op tafel te zetten is voor jou geen enkel probleem en een uitdaging ga je zeker niet uit de weg. Toch hoef je het jezelf niet altijd heel moeilijk te maken. In dit blog lees je welke gadgets je in de keuken gebruikt, zonder dat het koken je uit handen wordt genomen.

Snijplank en vergiet in één

Heb je een gerecht voorbereid waar je gesneden groenten voor nodig hebt? Dan snij je vooraf de groenten op een snijplank. Vervolgens wil je de groente even wassen om de eventuele bacteriën te verwijderen. Dat doe je in een vergiet. Maar deze zet je waarschijnlijk in de gootsteen. Daar zitten ook weer bacteriën, je krijgt vervolgens hetzelfde resultaat. Een goede oplossing is een snijplank en een vergiet in één. In deze lange snijplank zit een groot gat, waar een vergiet in is gemonteerd wat de bodem van de wasbak niet raakt. Na het snijden leg je de groenten in het vergiet en kan je ze direct wassen.

Pan en vergiet in één

Wanneer je de groenten eenmaal hebt gekookt kom je uit bij het volgende probleem, het afgieten. Wanneer je een vergiet gebruikt moet je deze of in de gootsteen zetten (niet heel erg hygiënisch), of met één hand vasthouden en met je andere hand de pan vasthouden (niet handig, plus gevaarlijk), of de deksel een klein beetje verschuiven waar het water door een kiertje stroomt (niet efficiënt). De ideale oplossing hiervoor is een pan en een vergiet in één. Deze pan heeft een deksel met een aantal gaten, waardoor je de deksel gewoon op de pan laat zitten en het water met gemak afgiet.

Oliespray

Voor een toevoeging aan een al heerlijke salade gebruik je een beetje olijfolie. Alleen, wanneer je de olie over de salade giet, bereik je ten eerste niet alle plekjes, ten tweede giet je teveel olie in de bak. Om dit te voorkomen is er de oliespray. Je gebruikt minder olijfolie en je bereikt alles plekjes. Zo geniet je optimaal van je salade.

Kruidenmolen

De zoutmolen en de pepermolen zijn algemeen bekend, maar ken je ook de kruidenmolen? Met deze molen combineer je allerlei soorten kruiden en maal je deze tot één. De perfecte manier om je gerecht makkelijk extra smaak mee te geven. 

Pastameter

Het is altijd een enorme uitdaging om de juiste hoeveelheid pasta te koken. Waarschijnlijk kook je teveel en gaat een deel linea recta richting de vuilnisbak. Zonde, en bovendien niet nodig. Om dit te voorkomen gebruik je een speciale pastameter. Afhankelijk van het aantal personen duw je pasta door een vormpje. Het kleinste vormpje is de hoeveelheid pasta voor één persoon, de tweede voor twee personen en zo door. Zo weet je precies hoeveel pasta je hoeft te koken.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.