De beste gadgets voor slechthorenden 

Voor slechthorenden is het moeilijk en soms helemaal niet mogelijk om deel te nemen aan gesprekken. Achtergrondlawaai maakt het nog lastiger voor slechthorenden om sprekers te verstaan. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend, maar gelukkig zijn er genoeg gadgets die ervoor zorgen dat deze mensen beter kunnen horen. Je vraagt je nu natuurlijk af; ‘Welke gadgets zijn dit dan?’ Dat gaan we je vertellen in deze blog. Lees snel verder! 

Hoortoestel 

Op nummer 1 staat natuurlijk het hoortoestel. Mocht je je afvragen of een hoortoestel wel onder de categorie ‘gadgets’ valt, dan hoef je na het lezen van deze blog niet meer te twijfelen. Hoortoestellen zijn de laatste jaren namelijk veel veranderd en zien er alleen niet meer uit zoals ze er vroeger uitzagen. Met de nieuwste snufjes doet een hoortoestel vaak niet meer onder voor een hippe smartwatch. Download de bijbehorende app om je toestel te bedienen en zorg dat je op de hoogte blijft van de laatste updates. Hierdoor raakt de batterij van je hoortoestel natuurlijk wel snel leeg, dus zorg dat je altijd een voorraad batterijen voor gehoorapparaat hebt.

Uiteraard is een hoortoestel alleen nodig, wanneer je écht heel slecht hoort. 

Wie is daar? 

Er is tegenwoordig ook een handige deurbel voor slechthorende zodat je nooit meer iemand mist die voor de deur staat. Het is natuurlijk erg vervelend als je de deurbel niet hoort en daardoor een pakketbezorger mist. Er zijn speciale deurbellen met geluid, maar ook met speciale lichtflitsen of trilfuncties. De lichtflitsen plaats je ergens in het huis waar je de flitsen goed kunt zien. Zo hoef je nooit meer een pakketje te missen! Hoe vet is dat? Daarnaast kan de signalering ook gekoppeld worden aan het brandalarm of zelfs aan de babyfoon. 

Wordt je liever gewaarschuwd door middel van een trilsignaal? Kies dan voor een klein kastje. Dit kastje kan je vast klippen aan je riem zodat je overal in huis wordt gewaarschuwd wanneer de bel gaat. 

Slapen zonder piep 

Heb je last van tinnitus (oorsuizen of fantoomgeluid)? Dan is er ook ook een ontzettend handige gadget die het slapen een stuk fijner maakt. De tinnitus kussen. Dit kussen zorgt ervoor dat het inslapen makkelijker wordt en je een betere nachtrust hebt. In dit hoofdkussen zijn kleine speakers verwerkt die je aansluit op je mobiele telefoon. Hiermee kan je luisteren naar gepatenteerde muziek en geluidsopnamen, die speciaal ontwikkeld zijn voor tinnitus-patiënten. Luister naar natuurgeluiden of speel witte, roze en blauwe ruizen. Door middel van deze geluiden maskeert de tinnitus en krijgen de hersenen rust.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.